Att vara HSP

Att vara en högkänslig person är något jag varit sedan jag var barn. Men det är först nu i vuxen ålder jag stött ihop med ordet HSP (highly sensitive person) och allt blev plötsligt så tydligt. Det var en sån befrielse att inse att jag inte är konstig eller är själv om vissa personlighetsdrag. Nu förstår jag mycket mer om varför jag fungerar som jag gör.

Jag är tar in så mycket intryck och KÄNNER så mycket, vilket jag märkte tidigt att jag gjorde mycket mer än andra i min omgivning. Jag är eftertänksam, känner in stämningar i rummet, blir så otroligt lätt berörd av allt. Jag har också ett stort behov av återhämtning och att vara själv, något jag lärt mig den hårda vägen. Jag påverkas mycket av höga ljud, stökiga miljöer, jobbiga stämningar och stress. Jag tycker inte om att ge snabba svar utan vill alltid få tid att tänka och reflektera över vad jag tycker. Gah, det finns nog tusen saker som gör mig till den jag är och hur jag agerar baserat på att jag är högsensitiv och det kan vara riktigt tufft för andra som inte är det att förstå vad det innebär.

Om man söker på HSP så finns det många självtest att göra om man vill veta om man själv är högkänslig. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här för jag tycker det är så intressant!😅

Känner du igen dig? Är du också kanske högkänslig?☺️

Gillar

Kommentarer