Det blir kejsarsnitt

Jag har inte pratat så mycket om den här graviditeten och det finns en anledning till det. Förlossningsrädslan tog över direkt i samma sekund som graviditetstestet visade ett plustecken och jag har inte kunnat tänka på mycket annat än förlossningssätt den här gången.
Så fort jag visste att jag var gravid igen så översköljdes jag av alla känslor och minnen som jag förträngt från förra förlossningen och tiden efter. Det har varit så mycket enklare att trycka undan och förneka men nu gick det inte att fly ifrån alla känslor och minnen längre...

Jag har hela denna graviditeten kämpat för att få ett planerat kejsarsnitt beviljat. Läkarbesök och gynundersökning, jobbiga samtal, aurora och slutligen en ”second opinion” av läkare. Jag har känt mig rätt omyndigförklarad, förminskad, som att mina fysiska besvär inte räknas, fast min skada ”händer ju såå få, risken är så liten” som att min psykiska hälsa är mindre viktig. Jag har fått som ”råd” av vården att läsa ”föda utan rädsla” och ställa in mig på att jag kommer få ett nej och förbereda mig inför en vaginal förlossning. När jag pratat om mina fysiska besvär, vilket i sig är både jobbigt, privat och utlämnande att prata om, fick jag höra av första läkaren jag träffade ”att du bajsar ju i alla fall inte ner dig, du förstår, det är ju ändå en slags gradering” ( läs detta med en ”lilla gumman”-ton).

För en vecka sedan fick jag till slut ett beviljat snitt och nu känns det äntligen som att det värsta trycket över bröstet släppt🙏🏼 Jag sov som en sten dagarna efter beskedet, innan har jag sovit oroligt och gråtit i princip varje kväll, så det har verkligen varit en stor lättnad och nu ska jag göra mitt bästa för att slappna av mer, tänka positivt och försöka se det fina med att få vara gravid igen nu den sista tiden. Självklart är jag fortfarande väldigt orolig och nervös, med ett kejsarsnitt följer ju andra risker, men jag måste försöka tro och hoppas på att detta är det bästa för mig och att det kommer att gå bra.

Långt inlägg och jag har inte ens gått in på djupet, skulle kunna skriva i evigheter om detta. Men jag hoppas det kan få någon mer därute som fått en förlossningsskada eller har en traumatisk förlossning i bagaget att känna sig lite, lite mindre ensam. Du är inte mindre värd, du har inte misslyckats, du är en precis lika bra mamma och du är värd att få leva ett friskt liv, både fysiskt och mentalt❣️

#nouwinfluencer #bestofnouw

Gillar

Kommentarer

amandaevalilian
amandaevalilian,
Va skönt för dig!
nouw.com/amandaevalilian