Grattis alla män

Den här dagen borde egentligen inte behövas...Vi förtjänar att hyllas 365 dagar om året för hur fantastiska vi är. Varje dag sliter vi kvinnor bara för att få vara med på ett hörn. Vi får ta nedvärderande kommentarer, sexistiska handlingar. Vi ska helst också bara ta emot och hålla käften.

Det handlar inte bara om löneskillnader och kvinnovåld. Det handlar om allt de där småsakerna i vardagen, som jag som kvinna bara ska ta, utan att klaga, under hela min uppväxt och vuxna liv. I skolan, på jobbet, på krogen, på gymmet. För att män blir ursäktade för allt de gör. För att jag skuldbeläggs för mäns handlingar. För att jag inte uppmuntras till att bli chef. För att jag får lära mig om hur jag ska klä mig, dricka, bete mig för att inte råka illa ut. För att jag ska hålla mig lugn, ignorera när jag blir förolämpad. Se genom fingrarna.

Jag är en helt vanlig tjej, omringad av vad jag tycker är rätt fina män. Ändå har killar tafsat utan tillåtelse när jag varit ute och dansat, kallat mig för de mest förnedrande orden när jag sagt nej, lärare har dömt mig efter mitt utseende och sedan sagt att de blev förvånade över att jag var så smart, jag har haft manliga kollegor som kallat mig Barbie, fått mig riktigt obekväm när de snuddar vid gränsen för vad som känns okej att säga till en kvinnlig kollega utan att det räknas som sexuella trakasserier. Och istället för att de hamnar i skiten, är det jag som omedvetet börjar klä ner mig, gör mig lite mer osynlig, tar lite mindre plats. Då är det någonting som är åt helvetes fel.

Så, istället för att vi kvinnor ska säga grattis till varandra, tycker jag att vi ska säga grattis till alla män därute för att de har så fantastiska kvinnor som oss i sitt liv. Hylla oss, lyft oss till skyarna, höj vårt värde, älska oss villkorslöst. Anställ oss, låt oss vara med och bestämma, lyssna på oss, höj våra löner, låt aldrig någon bruka psykiskt och fysiskt våld mot oss, försvara oss. Vi står inte bakom, vi står bredvid. Grattis, ni vore ingenting utan oss (lika lite som vi vore någonting utan er).

Gillar

Kommentarer

Sassie
Sassie,
Riktigt fint inlägg måste jag säga❤️
nouw.com/sassie
hedvigs
hedvigs,
Tack snälla du=)
nouw.com/hedvigs