Studenten 10 år senare-vad jag inte visste då

OK, för det första, jag kan inte förstå att det redan är 10 år sedan?! Det känns som att det hänt så lite och ändå så mycket sen dess.
Tänk vad det finns mycket jag önskar att jag vetat då...Let's do a throwback!

Jag gick på samhällsprogrammet. På vår tid fick man bara välja andra gymnasier än den närmsta om de erbjöd ett program som inte fanns i kommunen. Så alltså fick jag inte läsa samhäll någon annanstans. För någon som mig som alltid lidit av beslutsångest var det rätt skönt faktiskt.

Ja, det här alltså bilder tagna med analog kamera som jag sedan scannade in. Digitalkameran hade väl precis börjat komma, men det var mer en lyx än så länge, och i så fall var det föräldrarna, inte ungdomarna själva som ägde en=)

Det var en sjukt svettig dag, vi hade verkligen drömväder. Eller ja allt var drömmigt, det var verkligen inget som gick fel den här dagen!

På kvällen hade vi vår studentfest i Värnamo på älskade mejeriet, har så sjukt många roliga minnen därifrån!
Bilden på älskade Rijana till höger är kvalitén på mobilbilder på den tiden, min första mobil med kamera:P

Och vimmelbilder såg ut såhär...In the moment så att säga, inget posande här inte, det var dans på högtalare istället!:P

När jag tänker tillbaka minns jag så mycket tydligt; alla känslor, ögonblick, mina tankar. Jag önskar jag hade kunnat bankat in en del sanning till mitt 19-åriga jag, som att;
1. Jag kommer inte vara för evigt singel. Jag kommer träffa kärleken i mitt liv, jag behöver bara vänta lite till så löser det sig. Och allt jag trott om kärlek var innan var bara tonårsförälskelser när man inte visste om något annat. Sedan att den skulle befinna sig i Blekinge och vara 6 år äldre, var ju omöjligt att förutspå;)
2. Livet kommer aldrig bli så bekymmerslöst som nu. Jag fattade det inte då, för jag gick alltid med en klump i magen för framtiden. Jag tyckte att jag hade så mycket bekymmer med vänner, kärlek, skolan, vad jag skulle bli. Nu när jag tänker tillbaka på det är det så skrattretande, vad visste jag om hur tufft det faktiskt kan vara på riktigt? Det finns så mycket fantastiskt med att bli äldre med, men jag önskar att jag njutit mycket mer av min skoltid, kunnat tänka att större och mer bekymmer och ansvar kommer senare ändå, så bättre att njuta medan jag kan.
3. Det löser sig ALLTID. Tänk om jag hade trott på det lite mer då. Det är svårt än idag att alltid tänka så, men jag vet innerst inne att det är så, så länge man försöker lösa det så går det alltid bra i slutändan, även om det kanske inte blir som man tänkt sig.

Så ni som befinner mitt uppe i detta nu, denna underbara studentbubbla, njut så att det gör ont!<3

Gillar

Kommentarer

Evelina
,
Ja alltså vilken drömdag vi hade! Vart har åren tagit vägen, känns som igår 😉
Och märkligt nog hade alla samma bekymmer och tankar vid den tiden, tur att det löste sig😂